Răspuns :
El este trist si se vindeca printr-un singur lucru.Acel anumit lucru este cantecul vioarei.Un cantec linistitor care il face sa se calmeze . Sub minunatul cantec al instrumentului se ascunde o poveste. O poveste trista , chiar cea a omului care o canta.El nu canta cu ajutorul instrumentului,dar si cu sufletul.
Copacul, pe care trebuie să-l închipuim puternic și plin de mândrie, s-a frant , cândva, sub năvala topoarelor, sau poate a furtunii.
El nu știa că i-a fost ursit ca sufletul său să fie închis într-o vioară.
Și aspra osândă era și mai mare atunci când arcușul, cuprins parcă de friguri, îl scotea din golul viorii, dar nu întreg, ci scotea doar geamătul jalnic, prelung, al sufletului său zbuciumat.
Iar omul, “cu capul plecat pe vioară”, credea că își cântă “el singur amarul”.
Dar nu știa că nu era amarul lui.
Și omul, artistul, în timp ce cânta, “cu capul plecat pe vioară”, se-nchipuia pășind peste durere, și auzea…, mereu și mereu, văzduhul șoptind:
”Să calci ușor-ușor, că, poate..., fărâma de pământ,
Pe care-o sfarmi, era candva, demult, doi ochi albaștri ”
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!